It is not the mountain we conquer, but ourselves.

Een uitspraak van mijn held Sir Edmund Hillary. In 1999 hadden Renate Peijnenborgh en ik het geluk om hem in levende lijve te ontmoeten, in zijn woonplaats Auckland in Nieuw-Zeeland. Hoe dat ging vertel ik je hieronder.

Na 10 jaar bij het Korps Mariniers gediend te hebben zijn Renate en ik na ons huwelijk in Zwitserland (Oeschinensee) bijna 1,5 jaar op huwelijksreis gegaan. We hebben toen onze rugzak gevuld met prachtige ervaringen, ontmoetingen en avonturen. De ontmoeting met de Dalai Lama in Dharamsala, 5 weken klimmen in het Everest-gebied en de ontmoeting met de man die samen met Tenzing Norgay als eerste op de Mount Everest stond waren enkele van de vele hoogtepunten.

Aangekomen in Auckland, wetende dat Sir Edmund Hillary hier geboren was, heb ik hem in het telefoonboek getracht op te zoeken (ja, die bestonden in 1999 nog). En warempel, hij stond er gewoon in. Toen ik hem wat gespannen belde, en hem ook nog te spreken kreeg, vond hij het maar wat leuk om zijn bewonderaars te ontmoeten. Hij was toen 80 jaar oud. Wat een fijn mens, een filantroop die zoveel goeds voor de sherpa’s in Nepal heeft gedaan. Een groot voorbeeld voor mij en velen anderen.

En hij heeft helemaal gelijk met de uitspraak: “It’s not the mountain we conquer, but ourselves.”

Mijn liefde voor de bergen, het berg-dna, heb ik waarschijnlijk meegekregen van mijn Oostenrijkse oma. Dit is daarna verder versterkt door mijn opleiding tot Mountain Leader bij de Royal Marines en de vele bergtrips die ik heb mogen maken. En iedere keer als ik de bergen zie en er mag zijn voel ik mij thuis. Een deel van mijn ontwikkeling en groei heb ik te danken aan deze prachtige majestueuze bergen.

Nu ben ik dolgelukkig dat ik in de Zwitserse bergen, vlakbij Zermatt en de Matterhorn, reizen mag verzorgen om mensen, teams en organisaties te gidsen; persoonlijke leiderschapsreizen, teamreizen, leiderschapsreizen en beklimmingen van bergreuzen.

Mocht je een keer zin hebben om jezelf te overwinnen….ik ga graag met je op pad.

Your path, guided by nature.